Mezedes

Mezedes zijn Griekse hapjes voor bij de borrel. In Griekenland bijna standaard bij een biertje, een wijntje of natuurlijk ouzo. Stel zelf samen of vraag naar de mogelijkheden voor grote groepen.

Meze

Keftedakia – Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (ook zonder tomatensaus verkrijgbaar) (portie 20 stuks)€ 10,00
Keftedakia – Griekse gehaktballetjes in tomatensaus (ook zonder tomatensaus verkrijgbaar) (portie 40 stuks)€ 15,00
Loukanopitakia – Deeg gevuld met worstjes (1 portie is 20 stuks)--,--
Melitzana Gemisti – Gevulde aubergine met tomatensaus en feta --,--
Melitzana rolakia – Aubergine rolletjes met tomatensaus (1 portie is 15 stuks) --,--
Rollo Kolokithakia – Rol van courgette gevuld met crèmekaas en ham (1 rol is 15 hapjes) --,--
Melitzanosalata – Aubergine met knoflook (porties van 250 g) --,--
Tirokafteri – Pittige fetacrème, lekker als dip of als kaassalade naast wat andere hapjes (250 g) € 5,00
Tirokafteri – Pittige fetacrème, lekker als dip of als kaassalade naast wat andere hapjes (500 g) € 7,50
Tzatziki – Griekse yoghurt met komkommer en knoflook (250 g) € 5,00
Tzatziki – Griekse yoghurt met komkommer en knoflook (500 g) € 7,50

Pita’s

Pita’s zijn niet alleen erg lekker als lunch of eenvoudig diner maar ook uiterst geschikt als hapje bij een borrel. een pita is goed voor ongeveer 20 à 30 hapjes.

Spanakotiropita – Handgemaakt bladerdeeg met spinazie en feta 15,00
Prasopita – Handgemaakt bladerdeeg met prei, feta en ui 15,00
Kimadopita – Handgemaakt bladerdeeg met gehakt, tomaat en ui12,00