26 oktober 2019

Mezedes

Mezedes zijn Griekse hapjes voor bij de borrel. In Griekenland bijna standaard bij een biertje, een wijntje of natuurlijk een glas ouzo. Zet je gasten eens wat anders voor dan de standaard kaasjes of toastjes. Stel zelf je mezedes samen of vraag naar de mogelijkheden voor grote groepen. Gerechten met gehakt worden traditioneel met half om half gehakt gemaakt maar kunnen op verzoek ook met rundergehakt worden gemaakt.

Mezedes

Keftedakia – Griekse gehaktballetjes (portie 20 stuks)€ 10,00
Keftedakia – Griekse gehaktballetjes (portie 40 stuks)€ 15,00
Tomatensaus voor Keftedakia€ 3,00
Loukanopitakia – Deeg gevuld met worstjes (1 portie is 20 stuks)€ 13,00
Melitzana Gemisti – Gevulde aubergine met tomatensaus en feta € 11,00
Melitzana Rolakia – Aubergine rolletjes gevuld met kaas in tomatensaus (1 portie is 15 stuks) € 10,00
Rollo Kolokithakia – Rol van courgette gevuld met crèmekaas en ham (1 rol is 15 hapjes) € 16,00
Rollo Kolokithakia – Rol van courgette gevuld met crèmekaas en zalm (1 rol is 15 hapjes) € 20,00
Melitzanosalata – Aubergine met knoflook (porties van 250 g) € 7,50
Tirokafteri – Pittige fetacrème, lekker als dip of als kaassalade naast wat andere hapjes (250 g) € 5,00
Tirokafteri – Pittige fetacrème, lekker als dip of als kaassalade naast wat andere hapjes (500 g) € 7,50
Tzatziki – Griekse yoghurt met komkommer en knoflook (250 g) € 5,00
Tzatziki – Griekse yoghurt met komkommer en knoflook (500 g) € 7,50

Pita’s

Pita’s zijn niet alleen erg lekker als lunch of eenvoudig diner maar ook uiterst geschikt als hapje bij een borrel. Alle pita’s worden vers gemaakt, ja ook het bladerdeeg. Je kunt een pita prima opwarmen op het moment dat je hem wil serveren. Een pita heeft een doorsnede van 25 centimeter en is goed voor ongeveer 20 à 30 hapjes of als lunch voor vier personen. Pita’s met gehakt worden traditioneel met half om half gehakt gemaakt maar kunnen op verzoek ook met rundergehakt worden gemaakt.

Spanakotiropita – Handgemaakt bladerdeeg met spinazie en feta 20,00
Prasopita – Handgemaakt bladerdeeg met prei, feta en ui 20,00
Kimadopita – Handgemaakt bladerdeeg met gehakt, tomaat en ui20,00